<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<listing id="7ltdx"></listing>
<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing><listing id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></listing>
<ruby id="7ltdx"></ruby>
<i id="7ltdx"><strike id="7ltdx"><cite id="7ltdx"></cite></strike></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<del id="7ltdx"><video id="7ltdx"><ins id="7ltdx"></ins></video></del><thead id="7ltdx"></thead>
<progress id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></progress>
深圳阿里巴巴大廈
地點:深圳 建筑面積:8.1萬平米設計時間:2011.5—2011.7
簡介:通過對基地的情況(面對后海灣)和深圳當地氣候(風向、溫度、日照、臺風)的分析,推敲出這樣一個體塊。建筑成一個“八”字形,讓辦公的每個面都能看到海(面對海灣的地形)。通過計算風向讓海風能輕松穿過建筑內部,同時開洞的處理又能避免臺風對對大面積墻面造成損害(風向)。辦公空間在一天最炎熱時候基本都在自身陰影內,西曬的部分只有交通空間(日照)。同時設置屋頂退臺綠化,雨水收集系統。完全是一個面朝大海,春暖花開的景象。
Alibaba headquater in Shen Zhen
Location: Shen zhen area:81.000 sqm period:2011.5-2011.7.
Introduction: after the analysis of the site and the local weather(wind, temperature, sunlight), comed up a form as “八”, let every office face the sea. And the opening just enough to circulate the air and avoid the damage by typhoon. The offices were in the shade during the hottest time of the day, and only the traffic space beared the west sunshine. Roof planting and rainwater collecting were adopted also.