<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<listing id="7ltdx"></listing>
<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing><listing id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></listing>
<ruby id="7ltdx"></ruby>
<i id="7ltdx"><strike id="7ltdx"><cite id="7ltdx"></cite></strike></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<del id="7ltdx"><video id="7ltdx"><ins id="7ltdx"></ins></video></del><thead id="7ltdx"></thead>
<progress id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></progress>
殊舍建筑辦公室改造
設計機構:殊舍建筑 地點:北京珠市口建筑面積:200平米設計時間:2014.3設計團隊:何紅才 陳研 劉家玉 陳應坤 牧一 何宏仕 (含勞動者)
簡介:本項目是殊舍建筑自用辦公室,上下兩層,建筑面積200平米。由60年代兵工廠的幼兒園改建。整個平面為圓形,所以室內家具采用靈活布置,盡量獨立又經湊,利用書架和植物分割不同功能空間。
  一層幼兒園的滑梯通過放置特殊制作的木踏步,改為步行樓梯和能放置花盆的小平臺。二層滑梯作為攀爬植物的附著體,開置玻璃天窗采光。天井下面設置了休息小露臺,由滑梯和攀爬植物跟辦公空間視線上隔開,可以喝茶休息和交流。
  入口背景墻采用鐵板穿孔制作而成,根據空氣濕度或者下雨,鐵板的顏色會有一定的變化。背面陽光透過小孔可以形成清晰的公司標志。
Office Alteration of Beijing Shu She Architecture
Design Agency: Beijing Shu She Architecture Location: Zhushikou, Beijing Covered Area: 200 square metersDesign Time: March, 2014
Introduction:This project involved in the office building used by Beijing Shu Se Architecture itself which was consisted of the upper and lower levels with a covered area of 200 square meters. It was alternated from a kindergarten used by a munition factory in 1960s. Because its entire plane was round, the way of the flexible arrangement of indoor furnitures was adopted to make them independent and close, the book shelves and plants were used to decollate different functional spaces.
  The wood stepping specially made on the children’s slide of the former kindergarten in the first floor was alternated into walking stairs and a little platform which could provide spaces for flower basins. The children’s slide on the second floor was used as the attachments for climbing plants with an opened glass louvre above for daylighting. There was a small patio seating on the patio below. The children’s slide and the climbing plants were used to be a wall to decollate the place from the office space to make here a place for tea, resting and talking.
  The background wall at the entrance was made of the iron plates with holes. The color reflected from the iron plates would be changed to some extent according to the air humidity or rains. The sunlight through the holes of the iron plates could form the loto of Beijing Shu Se Architecture.