<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<listing id="7ltdx"></listing>
<i id="7ltdx"></i>
<listing id="7ltdx"></listing><listing id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></listing>
<ruby id="7ltdx"></ruby>
<i id="7ltdx"><strike id="7ltdx"><cite id="7ltdx"></cite></strike></i>
<listing id="7ltdx"></listing>
<del id="7ltdx"><video id="7ltdx"><ins id="7ltdx"></ins></video></del><thead id="7ltdx"></thead>
<progress id="7ltdx"><video id="7ltdx"></video></progress>
崖門游艇會所
設計機構:殊舍建筑 項目地點:廣州新會區 建筑面積:5050平米設計時間:2014年7月—2014年8月設計團隊:何紅才 縢馳 朱瑾慧 牧一 丁亮 馬雯 史志強 曹暢 胡婭斐 張桂如 何宏仕
簡介:本項目位于廣州新會區崖門鎮海邊一個狹長地塊,地塊長64米,寬19米,兩面臨海,一邊緊貼工業用地,只有西面有一條馬路通往基地內,地塊狹長用地緊張。
    平面——在狹長且只有一面具有設置交通出入口的條件下,我們合理布局建筑平面形狀,改變出入口位置,不但讓交通流線縮短一半,且形成了地面廣場和室內兩個小庭院的意想不到的空間。
    空間——要在這么緊張的地塊內解決娛樂、休閑、會議、住宿、餐飲、展覽等多個功能,建筑密度和建筑高度非常高(做到8層),形態與海邊休閑會所性質不太符合。所以我們把建筑的屋頂也納入了我們建筑功能空間組成部分,可以從地面或者建筑內部達到屋頂空間,滿足休閑和展覽的功能。
    意境——我們完成一次建筑與大海的對話,在這個建筑內部或者屋頂,我們會近距離、且毫無外界干擾的聆聽大海的呼吸。一個人、一片天、一面海 ……
Yamen Yacht Club
Design Institution: ShuShe ArchitectureProject Location: Xinhui District, Guangzhou Building Area: 5,050 square metersDesign Period: July, 2014- August, 2014Design Team: Hongcai He, Chi Teng, Jinhui Zhu, Lei King, Liang Ding, Wen Ma, Zhiqiang Shi, Chang Cao, Yafei Ho, Guiru Zhang, Hongshi He.
Introduction: This project is located near the sea in Yamen Town, Xinhui District, Guangzhou. The site is 64 meters long and 19 meters wide, which is faced to the sea in two directions and closed to an industrial estate. There is only one way leading people to the site from the west. Therefore, the land in the site is narrow and tension.
Plan—On the circumstance that there is only one entrance to the site, the plan is arranged logically and the entrance is moved to the middle, which results in not only is half of the circulation minimized, but also unexpected spaces are formed—public square and two interior courtyards.
Space—To solve the problem of accumulating multiple functions in such a narrow site like entertainment, relaxation, meeting, accommodation, catering, exhibition et al, the building needs high density and height (8 stories in total), which is not appropriate for a yacht club. Therefore, we take advantage of roof and let people reach the roof from the ground or internal space, which satisfy the relaxation and exhibition functions.
Artistic conception—In or out the building, we can communicate with the sea and listen to the sound of sea closely and without any disturbance. One person, one piece of sky and one piece of sea….